SHENJAT E PARA TË VENAT ME VARIÇE

Venat me variçe – kjo është kryesisht një sëmundje e ulët gjymtyrë të shkaktuara nga dëmtime rrjedhjen e gjakut dhe të varfërve funksionimin e kryesore të enëve të gjakut valvulave. Nuk janë mbi probleme, kryesisht për shkak të hedh lëng i venoz muret dhe formimin e gjakut pezëm.

Prima indicia

SIMPTOMET E PARË E VENAT ME VARIÇE

Përshkruani sëmundje mund të ketë shumë pasoja të rënda. Prandaj, është e rëndësishme që të njohin simptomat e saj në kohë. Është e rëndësishme për të kuptuar se venat me variçe, simptomet, të cilat janë identifikuar në fillimet e hershme të zhvillimit të saj, mjaft e përshtatshme për konservatore terapi. Fillestar simptomat e sëmundjes:

  • përmes lëkurës në mënyrë të qartë shkëlqen përmes internetit e enëve të gjakut;
  • ndodhë spider veins;
  • ka spikatur venat e vogla apo të nënshkruar.

Ju nuk keni nevojë ta njohin simptomet e parë e venat me variçe vetëm si një pakëndshme kozmetike defekt, ajo është më mirë të mos për të vonuar një vizitë në një phlebologist.

AJO TREGON FILLIMIN E SËMUNDJES?

Pra cilat janë shenjat kryesore pikë person, atëherë ajo ishte koha për të bërë një takim për të parë një specialist – një phlebologist?

venas habere oblongum
  • E parë simptomë e venat me variçe është mbrëmje shqetësimi në këmbë. Një krejtësisht të padrejtë të nxjerrë për këtë problem vëmendje. Por nëse e barrës dhe lodhje të ulët, gjymtyrët të bëhet një ngjarje të zakonshme për një ose dy muaj, ju duhet të vëzhgoni gjendjen e tij të trupit.
  • Ënjtje të ulët gjymtyrë gjithashtu nuk është normale të manifestimit. Sigurisht, ënjtje, si të tilla, nuk mund t'i atribuohet padiskutueshëm simptomat e venat me variçe, por e shfaqjes së këtij problemi jep një arsye për të shkuar sa më sipër specialist.
  • Më shumë shenja të dukshme në zhvillimin e venat me variçe e këmbëve të përfshijë të rregullt dhimbje. Natyra e dhimbjes në këtë sëmundje janë mjaft të ndryshme, kështu që është shumë e vështirë për të dhënë një përshkrim të saktë të këtij manifestimit të sëmundjes. Megjithatë, duhet të theksohet se të vazhdueshme dhimbje në gjymtyrë të poshtme, së bashku me një nga këto simptomat shpesh tregojnë zhvillimin e këtyre sëmundjeve.
  • Në më shumë një fazë të avancuar të sëmundjes venoz model fillon të flasë qartë dhe të bëhen më të dukshme. Ju mund të filloni për të parë bruising dhe ënjtje në zonat më të prekura dhe nuk është e mjaftueshme, pa serioze të trajtimit.
28.03.2018