Gjimnastikë me venat me variçe të ulët gjymtyrë është për të përmirësuar gjendjen e venave, duke kryer ushtrime të thjeshta

Venat me variçe quhet e qëndrueshme shtrirjen dhe zgjatim i venave, e ndjekur nga një hollimin e muret e tyre dhe formimin e të ashtuquajturës nyjet. Arsyeja për këtë fenomen qëndron në patologji të rënda të venë muret dhe dështimit të tyre të valvulave.

Kjo sëmundje është mjaft e përhapur, dhe kjo ndodh më shpesh tek gratë. Shpesh venat me variçe të fillojë në moshë pune – rreth tridhjetë-dyzet vjet.

Faktori kryesor i rrezikut për zhvillimin e kësaj sëmundje është një mënyrë jetese jo aktive.

Përdorimi i terapeutike ushtrime

Të mirën e terapeutik të ushtruar për venat me variçe është e vështirë për të mbivlerësim. Ushtrime të veçanta që ju lejon të:

 • për të përmirësuar venoz dhe limfatik të rrjedhin lumenj,
 • për të përmirësuar fizike durim;
 • për normalizimin arterial fluksi më i madh;
 • për të përmirësuar tonin e venave,
 • për të përmirësuar qarkullimin periferik.

Nëse e lënë pas dore mjekësore gjimnastikë në venat me variçe të këmbëve, kjo do të shkaktojë ngecje të gjakut në prekur enët, përveç kësaj, do të rrisë presionin.

Në anën tjetër, kjo do të çojë në akumulimin e ujit në zonën e këmbëve, këmbët, më të ulët pjesë të këmbëve, të cilat shpesh e përkeqëson dhimbjen.

Karakteristika e aktivitetit fizik

Sidomos ushtrimi me venat me variçe e këmbëve për të ecur pak në jetën e përditshme.

Thjeshtë ushtrim është duke ecur.

Njerëzit që vuajnë nga ky çrregullim kanë për të shkuar çdo ditë. Përveç kësaj, është e mundur për të ngasin një biçikletë. Ajo është e dobishme për të notuar.

Jo të gjithë e dini se jo çdo ushtrim është i dobishëm në venat me variçe. Atë sport me venat me variçe është e dobishme dhe çfarë është e dëmshme?

Operacioni për të hequr venat me variçe është shpesh e vetmja zgjidhje. Ne do të ju këshilloj se çfarë lloji i operacionit për të zgjedhur, në një rast të veçantë.

Ka një të veçantë mjekësore gjimnastikë në venat me variçe e këmbëve. Për të kryer këtë ushtrim më efektive, ju duhet të ndiqni rregullat e mëposhtme:

 • njerëzit të cilët kanë ulur punë, të paktën çdo orë për të bërë pesë minuta të ngrohtë-up;
 • është e rëndësishme për të monitoruar sjellje, kjo nuk është e rekomanduar për të vënë këmbët;
 • ngarkimi i duhet dhënë 15-30 minuta në ditë;
 • gjatë gjithë ditës ju duhet të bëni disa repetitions.

Një grup i ushtrimeve

Profesionistët phlebologist është e rekomanduar për të bërë ushtrime të veçanta kundër venat me variçe çdo mëngjes dhe mbrëmje, duke u dhënë atyre për 15-30 minuta.

Kështu pikës së lodhjes për të sjellë veten e pamundur, sepse çdo person ka specifikën e vet limit prej fizike mundësi.
Gymnastics with varicose veins1

Është e mjaftueshme të vazhdueshme ushtrimit të për pesë minuta, ajo është e rekomanduar për të bërë pushime. Në qoftë se një ndjenjë e lodhjes, kjo është më mirë për shtyrjen e mësimit.

Në kompleks të ushtrimeve për të gjitha llojet e sëmundjeve

Këto ushtrime do të përshtaten me venat me variçe të ulët dhe e sipërme gjymtyrë, me venat me variçe të vogël, legen dhe sëmundjeve të tjera:

 1. Gënjeshtra në shpinë tuaj, përkulem këmbën, duke tërhequr atë në gjoksin e tij. Pastaj sqaroj, për të rregulluar atë për disa sekonda dhe më të ulët poshtë. Të njëjtin ushtrim për të dytën këmbë.
 2. Shtrihuni, këmbë të lakuara dhe e ngriti lart. Të shpjegoj ato, mbani të shtypur për një të dytë, përsëri për të përkulem dhe të kthehet në pozicionin e saj origjinale.
 3. Shtrihuni, ngrini këmbët lart dhe këmbët për të prodhuar lëvizje rrotulluese, kjo duhet të bëhet jashtë dhe brenda. Ju pastaj mund të bëj dhe shpjegoj gishtat dhe këmbët.
 4. Për të ulur në një karrige, këmbë për të pushuar në dysheme. Duke lëvizur gishtat e këmbëve në drejtime të ndryshme. A 15-20 herë.
 5. Gënjeshtra në barkun, duart mbi kofshët. Kthehet për të rritur çdo këmbë aq i lartë sa të jetë e mundur. Në pikën më të lartë për disa sekonda për të zgjatem, dhe pastaj të kthehen në skenë. Për të bërë 8-10 reps.
 6. Ushtrimi "dallëndyshja". Stand up drejt, duart më të ulët përgjatë trupit. Thith duart për të ngritur, atëherë për të qëndruar në majë të gishtave. Për nxjerr, të bëjë një qëndrim të një gëlltitje. Të kryejë ushtrimin për 15-20 herë.
 7. Për të rrokulliset nga thembra e deri te këmbët, që lëvizin në trupin e tij peshë. A 15-20 repetitions.
 8. Brenda 15 minuta për të bërë shëtitje në feja e tyre, çorape, të lartë heqjen e hips.

Ushtrime për këmbët

Gjimnastikë me venat me variçe të ulët gjymtyrë përfshin ushtrimet e mëposhtme:

 1. Shkarkimin e këmbë venat. Ju keni nevojë për të në shtrat, mbyllni sytë tuaj dhe relaksohuni sa më shumë të jetë e mundur, është e nevojshme të thellë dhe në mënyrë të barabartë të marrë frymë. Nën këmbë që ju duhet të vendosni disa jastëkë – kjo do të lejojë që ata të heqin në 15-20 gradë.
 2. Shtrihuni, bëj këmbët tuaja, e këmbët vendosini mbi dysheme. Vendos duart tuaja hips tuaj. Gradualisht thith, ngrini kokën dhe trupin. Duart duhet të rrëshqisni drejt gjunjë. Duke bërë një lëvizje të ngadaltë të nxjerr, të kthehen në origjinale pozicion.
 3. Shtrihuni, e duart vendosen përgjatë trupit, këmbët e ngritura për 15-20 gradë dhe të grumbulloj në mes tyre një jastëk të vogël. Ngadalë thith, bend në bel, dhe mollaqe ju duhet për të tërhequr nga dyshemeja. Ngadalë exhaling, të kthehen në origjinale pozicion.
 4. Shtrihuni, armëve të vendosura përgjatë trungu. Këmbët përkulem dhe gradualisht exhaling, tërhiqeni barkun. Në thith fryj bark.
 5. Vendosni këmbët tuaja së bashku, e duart vendosen përgjatë trupit. Merrni frymë thellë, ngadalë të rritet në gishtat e këmbëve, nxjerr dhe të kthehen në origjinale pozicion.
Rregullisht e kryen ushtrime të veçanta për më të ulët gjymtyrë do të zvogëlojë simptomat e venoz pamjaftueshmëri për të ndaluar sëmundjen dhe ulin rrezikun e zhvillimit të rrezikshme sociale.

Një grup i ushtrimeve për gjymtyrë e sipërme

Për të zvogëluar pamjen e venat me variçe e gjymtyrëve të sipërm, ju duhet të kryejnë ushtrime të thjeshta:

 1. Shtrihen në shpinë, në qafë të vendosni një jastëk. Të rritur krahët dhe këmbët pingul me trupin, këmbët për të tërhequr. Të marrë frymë në mënyrë të barabartë dhe të thellë. Pasi që dridhjes së duarve dhe këmbëve për 3 minuta.
 2. Duart kryq në shpinë. Ngadalë rrotullohen trupit për të dyja anët. Të bëni 20 përsëritje.
 3. Krahët e shtrirë përpara, grusht clenched. Për unclench pëllëmbët, të gjerë përhapjen e gishtave. Të bëni 20 përsëritje.
 4. Shtrydh tuaj të majtë dore me të drejtën tuaj. Ngrini krahun e majtë aq i lartë sa të jetë e mundur, ndërsa të drejtë të kenë nevojë për të rezistuar. Përsëriteni 20 herë. Pastaj ngritur krahët lart, kyçja e tyre në këtë pozicion për 20 sekonda. Përsëriteni ushtrimin për të dorës së dytë.
 5. Ngritur krahët lart, mbi kokë, për të compress dhe shfryj grushte. Për të bërë 80 repetitions. Të heqin dorë dhe të bëjë të njëjtën gjë.

Kompleks të ushtrimeve për të organeve të legenit

Nëse venat me variçe kanë prekur organeve të legenit, ajo është e rekomanduar për të kryer ushtrimet e mëposhtme:

 1. Ushtrimi "Biçikleta". Ju duhet të shtrihen në shpinë dhe këmbët për të imituar hipur një biçikletë. Mbrapa dhe ijët duhet të jenë të shtyrë në dysheme.
 2. Ushtrimi "gërshërë". Shtrihen në shpinë, krahë të shtrirë përgjatë trupit. Për të bërë anuar lëvizjes vertikal dhe horizontal pozicion.
 3. Ushtrimi "thupër". Shtrihen në shpinë, të ligët në shpinë këmbë për të ngritur lartë dhe të mbajë për të lodhjes. Nëse e dëshiruar, ju mund të pak komplikojnë këtë ushtrim: është e mundur për të shtuar flexion dhe zgjerimin në gjunjë.
 4. Kati squats. Qëndroni drejt, këmbët e përhapur gjërësisë 30-40 cm Ngadalë të ulur, e kjo është që të mos bien nën gju nivel. Vetëm për një të dytë, ju duhet të qëndroni në këtë pozitë, pastaj ngadalë të kthehen. Bëni 10-15 përsëritje.
 5. Uluni në dysheme, duart për të vendosur prapa dhe të ligët tyre kundër dysheme të zgjas këmbët e mia. Këmbën e djathtë të lakuara në gju, të vënë një këmbë në afërsi të majtë gju. Për të rritur dhe të poshtme të majtë këmbë. Bëni 10-15 përsëritje.
Gymnastics with varicose veins2

Për trajtimin e venat me variçe aq efektive sa të jetë e mundur, gjatë gjithë ditës, ju mund të kryejnë ushtrime plotesuese:

 1. Stand up drejt, për të vënë këmbë drejt. Rritet në gishtat e këmbëve dhe të zhytet ngadalë poshtë. A 20-30 reps. Çorape race të ndarë, të vënë këmbë së bashku dhe përsëri për të bërë 20-30 heq. Të njëjtën procedurë duhet të bëhet me divorcuar këmbë dhe çorape së bashku.
 2. Ju duhet të ecin në të njëjtin vend, pa marrë çorape nga dyshemeja.
 3. Këmbët e vënë së bashku, duart së bashku të një trungu. Duke bërë frymëmarrje të ngadaltë, të marrë supet mbrapa. Për nxjerr keni nevojë për t'u çlodhur dhe të anim kokën tuaj për të ecur përpara.
 4. Pozitë është e njëjtë. Duke marrë frymë, ngre krahët lart dhe të qëndrojnë në gishtërinjtë tuaj. Pastaj nxjerr të kthehet në pozicionin e saj origjinale.
 5. Shumë efikas është clenching e mollaqe. Ky ushtrim mund të bëhet në çdo organi pozicion.

Ushtrimi për të parandaluar venat me variçe

Për të parandaluar zhvillimin e venat me variçe është gjithashtu e nevojshme për të kryer ushtrime të veçanta:

 1. Shtrihuni, krahët të shtrirë përgjatë trupit, të vënë një të drejtë këmbë në një karrige. Në mënyrë alternative, të bëj të majtë dhe të djathtë të këmbës. A 5 repetitions për çdo këmbë.
 2. Shtrihuni, krahët të shtrirë përgjatë trupit. Këmbët për t'i ngritur lart dhe edukoj në drejtime të ndryshme. Kështu ajo është e nevojshme për të vonojë të këmbëve dhe të rrotulluar nyjeve kyçin në të djathtë dhe në të majtë. A 5-7 repetitions.
 3. Në të njëjtën pozitë, të bëj këmbët tuaja dhe të bëjë lëvizjet rrotulluese në gju nyje. Bëni 5-8 herë në të djathtë dhe në anën e majtë.
 4. Të mbështetemi në shpatullat dhe këmbët ngritur si në stërvitje "thupër". Për të shpërndarë këmbët në parti. Pozita e këmbëve, të ndryshuar . Për të bërë 4-7 reps.
 5. Hidhen në gishtat e këmbëve 10-15 herë, ngrihet në këmbë dhe pak sekonda më vonë për të përsëritur hedhje.

Mënyra të tjera për të trajtuar sëmundje

Sport

Sigurisht, venat me variçe janë kufizime të caktuara të aktivitetit fizik.

Por kjo nuk do të thotë të gjitha sportet kur venat me variçe janë të ndaluara. Për shembull, shumë të dobishme për të shijuar not, janë të gjitha të vlefshme ushtrimet që mund të bëhet, ndërsa ulur ose shtrirë.

Përveç kësaj, është e mundur të bëjë yoga ose Pilates.

Masazh

Përfitimet e masazh me venat me variçe është për të stimuluar qarkullimin e gjakut në zonat e prekura.

Është e dëshirueshme që kjo procedurë është kryer nga një specialist me përvojë.

Nëse ju vendosni të bëni atë veten, ju duhet të mbani mend që e prek duhet të jetë si drita dhe delikate. Mos e prekni venave, që të zgjatet më shumë se të tjerët – ajo vetëm mund të bëjë problem më keq.

Dietë

Ushqimi për venat me variçe është të ushqyerit e duhur.

Ushqimi duhet të jetë i pranishëm në produktet që ndikon pozitivisht në gjendjen e enëve të gjakut. Patjetër duhet të hani ushqime të pasura në vitaminë C.

Përveç kësaj, ushqimi duhet të jetë deti, që ata të parandaluar shtrihen e anijes muret.

Jo më pak të dobishme fibra bimore, të cilat sigurojnë funksionimin normal të zorrëve, e cila është shumë e rëndësishme në venat me variçe.

Kunderindikacionet për terapi fizike

Në këtë sëmundje në çdo rast nuk mund të mbingarkesës këmbë.

Kjo nuk është e rekomanduar për t'u angazhuar në mënyrë profesionale sportive që kërkojnë statike ushtrime apo fuqie të madhe ngarkesa.

Kjo është kategorikisht e pamundur për të rritur peshën.

Varicose të vlefshme vetëm në ushtrime të lehta, të cilat nuk shkaktojnë stresit të panevojshëm.

Venat me variçe është një vend shumë i pakëndshëm sëmundje, e cila ndodh mjaft shpesh. Për të reduktuar simptomat e tij, ajo është e rekomanduar për të bërë ushtrime të veçanta. Ajo është shumë e rëndësishme që seanca të ishin të butë dhe të rregullt.

22.02.2018